Skip to main content

Artikel(s)

klompje

Suskes Klompenpedje

Zaterdag 5 oktober 2019

De clubwandeling is gehouden op Nederlands grondgebied met veel zicht op het Belgische territorium. Plaats van handeling was het gebied rond het BELE-VEN in Reusel. Ondanks het feit dat het clubblad over het laatste kwartaal van dit jaar nog niet bij alle leden in de brievenbus zat, hebben zich toch 13 deelnemers gemeld op de plaats van samenkomst, nl. de Hollanders Hoeve.

Na enige uitleg door Co over de betekenis van de Hollanders Hoeve en de bijnamen die in Reusel allemaal te horen zijn, was het even wachten op Martin. Hij wilde bewijzen dat men ook met het openbaar vervoer naar de clubwandeling(en) kan gaan. Hierbij even aanstippen, wanneer iemand met de bus komt, dit dan ook vooraf laat weten, omdat  een bus nooit stipt vertrekt of aankomt. Rond 14.15 uur gingen we op stap. Eerst langs verschillende dierenverblijven op het landgoed en daarna het “veld” in.

Tijdens de wandeling hebben we elkaar weer eens wat beter leren kennen, want er is naar hartenlust gebabbeld. Het Beleven heeft onder de aanhoudende droogte van de laatste 2 jaren, veel aan de hoogte van de waterstand van het ven ingeboet. Dit is duidelijk zichtbaar aan de vegetatie aan de oever van het ven. Ook zijn diverse vogelsoorten die er normaal vertoeven, niet meer aangetroffen. Zou dat duiden op een spoedige komst van het koude(re) weer? Wie het weet, mag het zeggen.

Na ongeveer 6 km stappen, hebben we ons van de wandelschoenen ontdaan en zijn we naar het restaurant van Hollanders Hoeve gegaan. Daar hebben we een drankje genomen en sommigen hebben zich gewaagd aan een flinke pannenkoek of een stuk gebak.

Iedereen gaf aan dat het een mooie wandeling was en is tevreden huiswaarts gekeerd.

Foto's