Skip to main content

Artikel(s)

Gretel von Birne

Op Verlof

Met de Korhoenstappers

Voor de eerste keer in de bestaansgeschiedenis van WSV De Korhoenstappers heeft het bestuur besloten om een vakantiereis te organiseren. Co Panken is door een sponsor van onze wandelclub geattendeerd op het Pension Gretel von Birne in Winterberg-Niedersfeld. Met Michel, Karin en zijn echtgenote Mia heeft hij van 21 t/m 24 oktober 2020 de verblijfsmogelijkheden daar verkend. Zeer enthousiast zijn zij teruggekeerd en ze zijn  nu allen vol lof over hun verblijf aldaar.
Er zijn veel wandelmogelijkheden in de directe omgeving van het pension. Hun ervaringen zijn in de bestuursvergadering besproken en het bestuur heeft besloten om in 2021 een vakantiereis naar het Pension Gretel von Birne te organiseren. We kunnen u het volgende programma aanbieden:
VERBLIJF
De reis wordt gepland in de periode van 27 september tot 1 oktober 2021 (4 nachten). Als er zich meer leden aanmelden dan 16, zullen we een 2de verblijfsperiode regelen van 11 tot 15 oktober 2021 (4 nachten). Het pension heeft 7 kamers, waarvan 2 familiekamers waarin 3 volwassen personen kunnen slapen. Er kunnen dus maximaal 16 (volwassen) personen per voormelde perioden mee. Aankomst tussen 15.00 en 16.00 uur in het Pension Gretel von Birne, Am Kleehagen 30, 59955 Winterberg-Niedersfeld, (Sauerland) Duitsland. 
MAALTIJD

U wordt ontvangen met koffie/thee en gebak. Daarna worden de kamers toegewezen. Het diner is telkens tussen 18.00 – 20.00 uur (waarschijnlijk in 2 shiften) en het ontbijt is tussen 08.00 en 09.00 uur.
WANDELING MET PICKNICK
Dagelijks maken we een wandeling (tussen 10 en 15 km) en 1 wandeling doen we samen met een gids (Hans, wandelgids van de Dienst Toerisme Winterberg /Niederfeld).  Tijdens die wandeling wordt u een lunch aangeboden (broodjes belegd met kaas en vlees, gebakken eieren en gebakken spek). In de namiddag wordt u in het pension telkens tussen 15.00 en 16.00 uur verwend met een kop koffie / thee met gebak.
DE PRIJS
Dit alles kost u slechts € 207,50 per persoon. Bij aanmelding moet dit bedrag worden betaald.  Voor de goede orde merken wij op dat andere consumpties voor eigen rekening zijn en contant moeten worden betaald aan het pension.. Als u met andere clubleden deze vakantie wilt meemaken, moet u zo vlug mogelijk boeken. U kunt dat doen via Karin, onze secretaris. De aanmelding moet vóór 1 juni 2021 geschieden, zodat we met het pension (Peter en Margriet) tijdig alles verder kunnen afspreken. Er wordt met eigen vervoer naar het pension gereden (afstand is afgerond 300 km). Carpoolen is natuurlijk verstandig. Uiteraard moet de regio die wij bezoeken (Hoch Sauerland –HSK-) geen reisbeperkingen hebben (in verband met corona), zodat we daar naar toe mogen reizen. In het Pension zullen we zeer goed worden ontvangen en de gastvrouw en –heer (Margriet en Peter) zullen hun uiterste best doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.